برش بتن به مجموعه کارهایی گفته میشود که در طی آن قسمتی اضافی از یک المان بتن با روشهای مختلف از توده اصلی (توده مادر) جدا میشود و به خارج از آن مکان انتقال مییابد.
موضوعات زیر در این مقاله مورد بررسی قرار خواهند گرفت:
- برش بتن با سیم
- برش بتن با لیزر
- برش بتن با دستگاه کاتر
- برش بتن با دستگاه سیم برش
- برش بتن مسلح با سیم
- برش بتن مسلح تهران
- برش اصطکاکی بتن
- برش بتن و اسفالت
- شرکت برش بتن تهران
- برش بتن با سیم الماسه
- دستگاه برش الیاف بتن
برش بتن چیست
به فرآیندی گفته میشود که طی آن، بخشهایی از سازه بتنی که از قبل علامتگذاری شدهاند توسط لوازم و دستگاههای مختلف برش بتن که به آن سگمنت الماسه گفته میشود، بریده خواهد شد.
به لوازم علامتگذاری بر روی قسمتهایی از بتن که قرار است حذف شوند، اصطلاحاً خط برش «Chalk Line» گفته میشود.
ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ اﺳﺖ در ﻓﺮاﯾﻨﺪ ﺑﺮش ﺑﺘﻦ، ﺑﺘﻮن و آرﻣﺎﺗﻮر ﯾﺎ ﻣﯿﻠﮕﺮد، همزمان ﺑﺮش خواهد ﺧﻮرد. ضخامت شیار ایجادشده در برش (cutting) وابسته به ابزاری است که مورداستفاده قرار میگیرد که میتواند 2 میلیمتر با تلورانس 4 میلیمتر باشد که البته این پیشنهاد از نوع تجربی است.

برش بتن مسلح
در برش بتن های فونداسیون مسلح به دلیل عدم دسترسی به زیر و یا کنارههای فونداسیون، روش کرگیری متوالی اغلب تنها روشی است که میتوان از آن استفاده کرد زیرا در برش با کاتر کف بر، ازآنجاییکه قیمت آنها گران میباشد اغلب عمیق بر نیستند و نهایتاً تا ۳۰ یا ۴۰ سانتیمتر بیشتر قادر به انجام کار نیستند.
از آخرین متدهای آپدیت و خلاقانه در مورد قطع نمودن سازه های بتنی عظیم و ضخیم استفاده از روش برش سیمی یا همان سیم برش میباشد.
این روش ابتدا در معادن توسعه یافت ولی با تغییر بافت و تقویت سیم برش، قابلیت قطع بتن و فولاد را نیز پیدا نمود. این روش برش بتن باعث صرفهجویی در زمان هنگام برش سازه های بتنی عظیم و با ضخامت بالا میباشد.
از مزایای این روش این است که در محیطهای کاری کوچک نیز میشود از آن استفاده کنیم که با استفاده از این روش میتوانیم برش بتن میتوان با شکلهای مختلف با هر ابعادي را ايجاد نماییم. از ویژگیهای اين روش انجام برش در هر نوع سطوح عمودي و افقي و شیبدار و حتي در ارتفاعات بسیار بلند است.
این روش در مقایسه با سایر روشهای موجود، مزایایی نیز دارد از قبیل:
- عدم محدوديت ابعاد برش
- عدم ايجاد آلودگي صوتي
- دقت ابعادي بالا
- سرعت برش بالا
- پيوستگي برش
کاشت انکر بولت در بتن
شاید این سؤال برایتان پیش بیایید که اصلاً کاشت انکر بولت یا میلگرد در بتن چیست؟ در جواب میتوان گفت که یکی از تحولات مثبت و تأثیرگذار در اجرای سازه های بتنی امکان کاشت بولت در بتن میباشد. بولت به وسیلهها و همان نگهدارندههایی گفته میشود که در بتن قرار میگیرند.

کاشت بولت دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که میتوان موارد زیر را نام برد:
- به علت تغییر مشخصات سازه
- به علت نقایص اجرا
- به علت شرایط بهرهبرداری
- به علت تغییرات در نقشه اجرایی
- به علت راحتی اجرا و …
از جمله از دلایل کاشت بولت و بولت در بتن میباشند.
عملیات کاشت بولت اجرایی از طریق آزمایش کشش بولت کاشت شده قابلیت کنترل کیفی را دارد. نتیجه مثبت در این آزمایش بریدگی بولت میباشد. لازم به ذکر است اگر به هنگام تست موردی پیش آید باید دقیقاً بررسی گردیده و منشأ مشکل را پیدا نمود.
- کاشت بولت در سطوح عمودی و افقی
- برای نصب ماشین آلات
- گارد ریل ها
- بیس پلیت ها
- بولت ها
موارد کاربرد چسب کاشت بولت
یکی از موادی که برای کاشت به کار میرود میتوان به چسبهای کاشت بولت در بتن نام برد. این چسبهای کاشت بولت دارای ترکیبات شیمیایی و مشخصات مقاومتی و شیمیایی مختلفی میباشند.

این نوع چسبها از نظر دستهبندی دارای دو نوع میباشند:
- چسب های کاشت بولت با بستهبندی تزریق به روش گان
- چسب های کاشت بولت با بستهبندی حجمی و کیلوگرمی
میتوان مراحل کاشت بولت در بتن را بهصورت زیر نام برد:
1-سوراخ کاری بتن بهوسیله دستگاه کرگیری یا گرد بر بتن به عمق و قطر مناسب و لازم
2-شستشو و تمیزکاری داخل سوراخ بهوسیله دستگاه دمنده و مکنده
3-تزریق و اعمال چسب بهوسیله گان یا بهصورت شره ای (با توجه به نوع بستهبندی)
نکته: عمده بولتهای کاشت شده به این روش بسته به نوع چسب، پس از گذشت ۴۸ ساعت از زمان اجرا قابل بهرهبرداری میباشند.
کرگیری بتن
کر «core» به معنای هسته بوده و کرگیری بتن (کر به معنای هسته بتن) میباشد که به روشی گفته میشود که توسط آن یک حفره بر روی سطح بتن ایجاد میشود تا قسمتی از بتن بهصورت استوانهای شکل استخراج شود.
میتوان گفت که کرگیری یکی از روشهای مختلف برش و مغزه گیری از بتن تقویتشده یا بتن معمولی میباشد. عملیات کرگیری بتن برای اهداف گوناگونی انجام میشود که مهمترین آنها عبارتاند از:
- ایجاد مسیر برای عبور لوله
- سیم کشی
- نمونه گیری از بتن برای آزمایشهای مختلف

دریل های مخصوصی برای کرگیری طراحی و ساخته شدهاند که در عملیات کرگیری بتن از آنها استفاده میشود. استفاده از دریل های مکانیکی سابقهای بسیار طولانی در صنعت ساخت و ساز دارد و حتی به دوران باستان نیز بازمیگردد. به هر ترتیب امروزه برای کرگیری بتن از دریل های مکانیکی و الکتریکی نیمه اتوماتیک استفاده میکنیم.
صفحه برش بتن

اگر در پروژه و یا پروژههایی، سازه بتنی بهکاررفته باشد، به تیم و ابزار متناسب برای کرگیری بتن نیاز خواهیم داشت.
کرگیری شامل ایجاد حفرههایی کاملاً صاف و صیقلی بر روی دیوارها، زمین و سقف هست. از این حفرهها در سازه برای اهدافی هم چون عبور خطوط و سیم تلفن، لوله کشی، داکت لوله، اجرای سیستم اطفای حریق و غیره استفاده میشود.
ازآنجاییکه در برخی پروژهها نیاز است آزمایشهایی بر روی بتن صورت پذیرد و شاید در آن مکان امکان این کار نباشد، بهتر است این کار بر روی قسمتی از بتن انجام شود و باید قطعهای از بتن جداشده و به آزمایشگاه بتن برده شود تا آزمایش کرگیری بتن بر روی آن صورت پذیرد.
در چنین شرایطی احتیاج است تا بهوسیلهی کرگیری بتن، قسمتی از بتن را به شکل استوانهای از بتن خارج کرده و به آزمایشگاه تحویل داده میشود تا در آنجا بتوان با آزمایش بر روی آن، به ویژگیهای مختلف کیفی و کمی آن پی برد.
