ttbbiston

'''''' ۰۲۱-۵۵۲۷۸۲۴۲

تماس : دفتر مرکزی 02155278242

عنوان مطلب:

بتن الیافی

بتن الیافی

در ساخت این نوع بتن از الیاف های مصنوعی یا الیاف تقویت کننده به عنوان یک فناوری نوین در صنعت ساخت و ساز استفاده میکنند که جایگاه ویژه ای در ساخت سازه به خود اخصاص داده است. این الیاف افزودنی باعث بهبود خواص مطلوب بتن، همچون مقاومت آن می گردد و در بعضی موارد با کاهش وزن بتن، مصالح بسیار سبکی را در اختیار مهندسین بنا قرار می دهد.

بتن الیافی چیست

در ساخت این نوع بتن از الیاف های مصنوعی یا الیاف تقویت کننده به عنوان یک فناوری نوین در صنعت ساخت و ساز استفاده میکنند که جایگاه ویژه ای در ساخت سازه به خود اخصاص داده است.

این الیاف افزودنی باعث بهبود خواص مطلوب بتن، همچون مقاومت آن می گردد و در بعضی موارد با کاهش وزن بتن، مصالح بسیار سبکی را در اختیار مهندسین بنا قرار می دهد.

بتن الیافی در سازه های زیر زمینی که در معرض آب و رطوبت و خوردگی بیشتر قرار دارند اهمیت بالاتری دارد و در سال ۱۹۶۰ میلادی به بعد نوع جدیدی از این بتن وارد عرصه صنعتی شد.

انواع بتن های الیافی

  • الیاف شیشه
  • الیاف فولادی
  • الیاف پلی پروپیلن
  • الیاف آرامید (کولار)
  • الیاف کربن

تاریخچه الیاف

در زمانهای گذشته، از الیاف جهت تقویت ملات های شکننده استفاده می شد که مشهورترین و پرطرفدارترین آن که به علت ارزانی قابل دسترسی بوده و هست، کاه می باشد که برای تقویت آجرهای خشتی و ملات کاهگل استفاده می شد و در حال حاضر نیز ارزانترین نوع ملات در مناطق روستایی کشور است.

استفاده از کاه و مخصوصا موی دم اسب یا بز در بناهای قدیمی ایران به خصوص گنبدها سابقه طولانی و تاریخی دارد که بصیرت و اطلاع صاحبان فن را در مورد الیاف نشان می دهد.

مزایای بتن الیافی

مزایای بتن الیافی در مقایسه با بتن معمولی:

  1. مقاومت بسیار عالی در مقابل ضربه.
  2. مقاومت کششی، خمشی و برشی زیاد.
  3. مقاومت در مقابل تورق (ورقه ورقه شدن)، سایش و هوازدگی سطح.
  4. قابلیت کششی خوب (ظرفیت زیاد کرنش).
  5. مقاومت کششی و برشی بالا نسبت به بتن معمولی.
  6. مقاومت زیاد در مقابل تنش های خستگی.
  7. قابلیت باربری زیاد بعد از ترک خوردگی.
  8. ضخامت نهایی بتن الیافی علاوه بر کفایت در برابر بارهای استاتیکی و دینامیکی ضریب اطمینان بسیار بالایی را در اجرای سازه ایجاد می کند.
  9. بتن های الیافی در برابر بارهای دینامیکی مانند زلزله، و ضربه به دلیل خصوصیات جذب انرژی مناسب، عملکرد بسیار مناسب تری از خودشان نشان می دهند.

فیلم مقایسه بین بتن الیافی با بتن معمولی

مقایسه بتن معمولی با بتن الیافی

محدودیت های کاربرد بتن الیافی

از آنجا که نحوه قرار گرفتن الیاف داخل بتن، کاملاً تصادفی می باشد، از این بتن معمولا نمیتوان به نحو مطلوبی در ساخت تیرها و ستونها بهره گرفت و در این نوع سازه ها استفاده از روش سنتی و شبکه بندی فولادی به صرفه تر و مناسب تر می باشد.

استفاده از بتن الیافی در همه موارد از بتن سنتی به صرفه تر نمی باشد. اما بر اساس برآوردهایی که توسط بعضی از متخصصین کشور انجام گرفته است، در جاهایی که سرعت اجرای بالا مدنظر است یا نیاز به پاشش بتن (شاتکریت) روی سطوح ویژه‌ای است، استفاده از این نوع بتن توصیه می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button